Haartransplantatie

5/5

Al meer dan 18.000 patiënten

Haartransplantatie

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie of haar implantatie is een medische ingreep, die een blijvende oplossing biedt voor haaruitval. Het is simpelweg het verplaatsen van haarzakjes uit de haarkrans naar het gewenste ontvangstgebied.

Deze haarzakjes worden uit dit gebied gehaald omdat de haren die hier groeien immuun zijn tegen haaruitval. Zelf als iemand helemaal kaal wordt, blijft er altijd een haarkrans behouden.
Deze haarkrans maakt deel uit van de permanente lichaamsbeharing. De haarzakjes uit deze haarkrans zijn immuun tegen het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Dit hormoon zorgt er bij mannelijke kaalheid voor dat haarzakjes vroegtijdig afsterven. Dit is de reden dat haren langzaam verdwijnen op het hoofd als men ouder wordt.

Haartransplantatie

Haartransplantatie met behulp van FUE methode

Dit is de reden waardoor wij kunnen garanderen dat het getransplanteerde haar levenslang blijft groeien. Wanneer het mogelijk is om een haartransplantatie uit te voeren, is het voor mensen met haaruitval een prachtige, natuurlijke oplossing. De meest toegepaste techniek wereldwijd voor haartransplantatie is de FUE methode. Deze methode blijft terrein winnen van de oudere FUT methode

Het verschil tussen beiden is de manier van uithalen van de grafts (groepjes haarzakjes) vanuit het donorgebied (de achterzijde van het hoofd). Bij FUT wordt daarvoor een strip huid verwijderd. Bij FUE worden de grafts één voor één geoogst. Dit verschil heeft ervoor gezorgd dat het herstel bij een FUE behandeling sneller en beter verloopt. Daardoor is haartransplantatie een toegankelijke ingreep geworden voor het behandelen van haaruitval.

Naast hoofdhaartransplantaties is de methode ook toe te passen voor baard- en wenkbrauwtransplantatie.

Begin uw transformatie vandaag

Neem de eerste stap naar een vollere, gezondere haardos. Ons team van specialisten staat klaar om u te begeleiden op deze reis.
×

Hallo!

Klik op één van de contacten hieronder

× Hoe kan ik je helpen?