Baardtransplantatie

Je denkt er misschien niet direct aan, maar een haartransplantatie voor je baard of snor is zeker mogelijk. Er kunnen diverse redenen zijn waarom een baardtransplantatie of snortransplantatie gewenst is. Niet iedere man is gezegend met een volle baard. Dit kan genetische aanleg zijn, maar ook door littekens kan baardgroei ontbreken. In enkele gevallen ontbreekt baardgroei zelfs volledig. Een baardtransplantatie biedt in deze gevallen uitkomst.

Hoe verloopt een baardtransplantatie?
In principe verloopt een baard- of snortransplantatie hetzelfde als een transplantatie op de hoofdhuid. Baardhaar ziet er vaak net iets anders uit dan je normale hoofdhaar. De specialist zoekt bij het uitkiezen van zogenaamde micro grafts dan ook naar hoofd- of baardhaar dat qua structuur en kleur de rest van de baard het dichtst benadert. Verder wordt er gelet op de groeirichting zodat de baard er uiteindelijk zo natuurlijk mogelijk uit komt te zien.

De FUE baardtransplantatie

Vandaag de dag is FUE (Follicular Unit Extraction) een van de meest uitgevoerde behandelingen. De grafts worden één voor één uit het donorgebied gehaald, zodat er geen strip met huid verwijderd hoeft te worden. Dit maakt de deze methode zeer geschikt voor een haartransplantatie in het gelaat.
Voor wie is een baardtransplantatie geschikt?
Een baardtransplantatie is in principe geschikt voor iedere man die van nature weinig, een onregelmatige of geen baardgroei heeft. Wel moet er een mogelijkheid zijn om grafts vanuit vollere plekken in de baard of op het hoofd te collecteren.