Haarverbetering (PRP) is een behandeling die ervoor zorgt dat haaruitval wordt afgeremd of mogelijk helemaal wordt gestopt. Je kunt een PRP behandeling haarverbetering zien als een boost voor je haren.
Tijdens een PRP behandeling haar brengen we groeifactoren rondom de haarreceptoren aan. Dit stimuleert de receptoren die hierdoor weer actiever worden. Dit versterkt de haargroei en daarmee de haren. Gezondere haarwortels zorgen er namelijk voor dat de haren langer en dikker kunnen groeien.

Wat houdt een PRP behandeling haar in?

De behandeling haarverbetering gebeurt met een lichaamseigen stof die geen bijwerkingen kent. Middels een bloedafname halen wij de meest belangrijke stoffen (groeifactoren) uit het bloed en concentreren deze. Vervolgens worden deze groeifactoren met kleine prikjes rondom de haren in de hoofdhuid gebracht. PRP is een Engelse afkorting en staat voor ‘Platelet Rich Plasma’.

Soortgelijke behandelingen worden al vele jaren als effectieve medische behandeling op het gebied van sportgeneeskunde en orthopedie toegepast. Op het gebied van haargroei is het wel relatief nieuw. Vooral in Amerika wordt de PRP behandeling al veelvuldig tegen haaruitval toegepast.