Kennisbank

Hieronder kunt u de meest gestelde vragen vinden. Zijn er vragen die niet in de kennisbank staan, dan kunt u een e-mail sturen naar info@hairtravelistanbul.com

De ene ervaart het net anders dan de ander persoon. Er zijn patiënten die in slaap vallen tijdens de behandeling en sommige hebben wat meer lokale verdoving nodig.

Wij adviseren om 4 weken niet te sporten of naar de sauna te gaan, omdat uw hoofdhuid nog niet is hersteld en gevoelig is voor infecties.

Dag 1: U wordt opgehaald door één van onze privéchauffeurs van het vliegveld en naar het hotel gebracht. Dag 2: Deze dag vindt de haartransplantatie plaats. Dag 3: Rustdag. Dag 4: Op deze dag wordt uw haren gewassen en wordt u door één van onze privéchauffeurs naar het vliegveld gebracht. (Oftewel 3 nachten)

Haartransplantatie wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Echter is het wel mogelijk om de kosten van een haartransplantatie bij de belastingdienst op te voeren als buitengewone laste. De belastingdienst hanteert wel bepaalde voorwaarden, zoals medische verslagen/ rapportages.

We adviseren om minimaal 6 dagen vooraf aan de haartransplantatie te stoppen met roken en het drinken van alcohol. Beiden hebben een negatief effect op de wondgenezing en doorbloeding. Is stoppen niet haalbaar, dan vragen wij om 6 dagen na de haartransplantatie niet te roken en alcohol te drinken.

“FUE” staat voor folliculaire eenheidsextractie. Bij deze procedure worden haarzakjes (folliculaire eenheidstransplantaten) afzonderlijk verwijderd van een donorplaats en individueel getransplanteerd naar het dunner wordende gebied van de hoofdhuid. Een precisiegereedschap wordt gebruikt om de grafts te verwijderen en te plaatsen. De procedure laat geen lineair litteken achter en vereist geen hechtingen. Binnen slechts een paar dagen geneest het donorgebied waar de transplantaten zijn genomen en wordt het minimaal of helemaal niet zichtbaar.

Iedereen, zowel mannen als vrouwen verliezen haar. We worden allemaal geboren met een bepaald aantal haarzakjes, en we krijgen nooit meer haarzakjes dan waarmee we geboren zijn. Volgens Academy of Dermatologie is het normaal om ongeveer 50 tot 100 haren per dag te verliezen. Pas als je dunner wordend haar ziet, of kale plekken krijgt, weet je dat je ernstig haarverlies hebt.
Mensen verliezen haar om verschillende redenen. Vrouwen kunnen na de bevalling haaruitval ervaren. Extreme stress, bepaalde ziekten, en sommige medische behandelingen kunnen ook ernstige haaruitval veroorzaken.
Voedingstekorten in ijzer en eiwit kunnen haarverlies veroorzaken, evenals een teveel aan vitamine A in supplementen en medicijnen, of aanzienlijk gewichtsverlies. Alopecia androgenetica (erfelijk dunner wordend haar of kaalheid) is de meest voorkomende oorzaak van haarverlies.

Wanneer iemand een haartransplantatie mag uitvoeren, moet hij of zij minimaal basisarts zijn. Dit wil zeggen dat deze persoon een studie geneeskunde heeft gedaan. Veel haartransplantatie artsen zijn in werkelijkheid dermatoloog, huisarts of een ander soort arts. Zij worden binnen de kliniek zelf opgeleid om een haartransplantatie te mogen doen. Bij Hair Travel Istanbul hebben de uitvoerende artsen veel ervaring. Zij doen niets anders dan haartransplantatie en dit zorgt voor het beste resultaat.

Tijdens een consult hoort u op al uw vragen een antwoord te krijgen. Alles moet duidelijk voor u zijn. Het begin tot aan 12 maanden later.

Dat hangt er vanaf hoeveel grafts er geïmplanteerd zullen worden, gemiddeld tussen de 5 en 8 uur.

Bij de gemiddelde persoon is dat ongeveer na 3 maanden.

Na ongeveer 4 weken kunt u een petje/helm dragen.

We adviseren om loszittende en makkelijke kleding te dragen. Op de dag van de behandeling krijgt u een overal aan. Nadat u klaar bent met de behandeling

De manier waarop de grafts worden geïmplanteerd, is wat de resultaten van FUE-haarvervanging zo opmerkelijk maakt. De specialisten van Hair Travel Istanbul meten de haargroei en brengen het nauwkeurig in kaart om te bepalen waar en onder welke hoek elk individueel haarzakje moet worden geplaatst. Omdat bij deze procedure uw natuurlijke haar van de ene naar de andere locatie wordt verplaatst, groeit het precies zoals natuurlijk haar, voor een langdurig en natuurlijk ogend resultaat.

Ja! Aangezien de haarzakjes die van de donorplaats worden getransplanteerd genetisch resistent zijn tegen kaal worden, zullen ze levenslang blijven groeien, ongeacht hun verplaatsing.

In Turkije zijn de lonen lager dan in onder andere Nederland. Ook de kosten om een kliniek te laten draaien zijn lager dan in Nederland. Deze lagere kosten maken dat de ingreep ook goedkoper aangeboden kan worden.