Een haartransplantatie in Turkije: de verschillen en de kosten

Er zijn verschillende manieren waarop een haartransplantatie kan worden uitgevoerd. Bij een haartransplantatie in Turkije zal over het algemeen gebruik worden gemaakt van Direct Hair Implantation (DHI) of Follicular Unit Extraction (FUE).

Welke techniek er bij de haartransplantatie in Turkije gebruikt zal worden hangt af van verschillende factoren. Zo speelt de classificatie van het haarverlies een belangrijke rol, maar ook de grootte van het gebied met uitdunnend haar en hoeveel donorhaar er beschikbaar is. Een haartransplantatie is uiteindelijk erg persoonlijk en daarom zal er moeten worden gekozen voor de techniek waarmee het door u gewenste resultaat wordt behaald.
Vergelijking tussen FUE en DHI
Er zijn verschillende haartransplantatie technieken. FUE en DHI zijn daarvan de meest toegepaste. De technieken lijken op elkaar, maar er is een belangrijk verschil.

FUE haartransplantatie

De FUE haartransplantatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Met een micromotor (of FUE motor) worden eerst de haarwortels verwijderd. Daarna worden de kanaaltjes in het te behandelen gebied geopend waarna de haartjes stuk voor stuk in de kanaaltjes kunnen worden geïmplanteerd.

DHI haartransplantatie

Ook de DHI haartransplantatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Echter, bij behandeling op basis van de DHI techniek worden de haarwortels meteen geïmplanteerd in het probleemgebied.

Het belangrijkste verschil – en tevens voordeel – vergeleken met FUE is dat er dankzij de pennen die bij de DHI behandeling worden gebruikt er géén kanaal hoeft te worden geopend in het gebied van de haartransplantatie. Omdat iedere haarwortel in een pen wordt geplaatst staat DHI ook wel bekend als de pen methode.

DHI of FUE: Welke methode is beter

Wanneer we de DHI en FUE haartransplantatie technieken met elkaar vergelijken kunnen we stellen dat het persoonsgebonden is. De DHI Methode werkt beter bij het behandelen van kleine oppervlaktes. Deze methode wordt ook voornamelijk door vrouwen gekozen, omdat hierbij de haar niet compleet getrimd hoeft te worden.  De FUE methode wordt voornamelijk gebruikt bij de behandeling van grote kale oppervlaktes. Kortom, de ene methode is niet beter dan de ander, maar het verschilt per persoon.

Een bekend nadeel van de FUE methode is dat de ingreep vereist dat het haar moet worden geschoren. Hierdoor heeft de DHI methode de voorkeur bij mannen en vrouwen met lang haar.

Stappen bij een DHI of FUE haartransplantatie

Bij de DHI methode wordt het donorhaar – de zogenaamde grafts – geoogst met behulp van een speciale pen en vervolgens wordt dit verzamelde haar direct in de hoofdhuid geplaatst. Zonder dat daarvoor een incisie nodig is om het haarkanaal te openen.

Dit in tegenstelling tot de FUE behandeling, hierbij is het wel nodig om een incisie te maken om het haarkanaal te kunnen openen en daarna de graft te implanteren. De transplantatie handeling bij de DHI procedure bestaat dus uit één stap, terwijl de FUE haartransplantatie in totaal drie stappen telt. Voor de patiënt is de DHI techniek dus veel comfortabeler.

Een haartransplantatie zal verlopen volgens deze stappen:

  • Bepalen van het implantatiegebied: De arts zal samen met u het gewenste resultaat bespreken. Er wordt bepaald hoeveel grafts er nodig zijn voor het beoogde resultaat.
  • Plaatselijke verdoving: Om te zorgen dat de behandeling voor u comfortabel verloopt, maar ook om te zorgen dat het donorgebied zich zal ontspannen, zal door een anesthesist een plaatselijke verdoving worden toegediend.
  • Verwijderen van de grafts: Door middel van een specialistische techniek en een speciale pen worden de haarzakjes verwijderd uit een gebied dat ongevoelig is voor haaruitval. Vaak is dat het achterhoofd.
  • Preparatie van de grafts voor implantatie: Om het donorhaar – in goede conditie te houden worden ze geprepareerd: De grafts worden op een gaasje in een speciale vloeistof bewaard tot het moment dat ze geïmplanteerd gaan worden.
  • Openen van de haar kanalen (alleen bij FUE): De specialist zal de kanalen op de juiste manier openen om te zorgen voor een natuurlijk ogende haargroeirichting.
  • Implantatie van de grafts: Handmatig zullen de grafts één voor één worden ingebracht in het implantatiegebied. Een klus die door de specialist met uiterste precisie zal worden uitgevoerd. De haren zullen in de juiste hoek, richting en diepte worden geplaatst om te zorgen voor een natuurlijk ogend resultaat.
  • Nazorg en herstel: Alle stappen worden doorlopen om de hoofdhuid optimaal te kunnen verzorgen en te laten herstellen. Na de behandeling valt het haar uit, maar dat zal spoedig weer aangroeien.

Een haartransplantatie in Nederland of Turkije


Door de opkomst van nieuwe technieken is Turkije de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire bestemming voor het ondergaan van een haartransplantatie. Geheel terecht, want Turkse haarklinieken hanteren hoge standaarden en maken gebruiken van moderne technieken en behandelmogelijkheden. Daarnaast moeten de klinieken voldoen aan de erg strenge Turkse wet- en regelgeving, waardoor u kunt vertrouwen op een hoge kwaliteit.

Omdat een haartransplantatie vrijwel nooit door wordt vergoed door de zorgverzekeraar kunt u zelf een behandelaar uitkiezen. Wanneer u op zoek bent naar een haartransplantatie van hoge kwaliteit, maar toch ook aan de kosten wilt denken is een goedkope haartransplantatie in Turkije voor u erg interessant.

De kosten van een haartransplantatie

Uiteraard beslist u niet tot een haartransplantatie zonder zelf ook goed onderzoek te doen. Het resultaat dat u met een behandeling kunt bereiken en de kwaliteit van de kliniek waar u zich laten behandelen spelen daarbij vanzelfsprekend een rol. Om te kunnen beslissen of u de voorkeur geeft voor een haartransplantatie in Turkije of Nederland is de uiteindelijke prijs ook belangrijk.

De gemiddelde prijs van een behandeling in Nederland is met ongeveer 5.000 euro zeker duur te noemen. Bij een Turkse kliniek is de behandeling aanzienlijk goedkoper. Bent u dus op zoek naar een hoogwaardige, maar wel voordelige haartransplantatie in Turkije, bekijkt u dan onze aanbiedingen voor een haartransplantatie. We werken met overzichtelijke totaalpakketten en bieden deze aan voor de laagste prijs.

De ervaringen met een goedkope haartransplantatie in Turkije


Er zijn zowel in Nederland als Turkije klinieken die worden aanbevolen, maar ook klinieken die worden afgeraden. Omdat uw welzijn voor ons centraal staat maken wij alleen gebruik van Turkse klinieken die hebben bewezen hoge kwaliteit en een hoog succespercentage te kunnen bieden en zijn voorzien van de (inter)nationale keurmerken.

Mensen kiezen vaak voor een haartransplantatie in Turkije vanwege de veel lagere prijs. Dat de lage prijs niet hoeft te leiden tot een mindere kwaliteit kunt u lezen in de vele reviews en ervaringen rondom haartransplantaties in Turkije.

Op het online forum van Haarweb.nl kunt u veel ervaringen terugvinden van anderen die eerder al een goedkope haartransplantatie in Turkije hebben mogen ervaren. U moet zich daar overigens niet te veel door laten beïnvloeden. U kunt beter uw eigen situatie laten beoordelen door een haartransplantatie specialist.

Uiteindelijk zijn uw eigen mening en gevoel namelijk veel belangrijker. Tijdens de daadwerkelijke ingreep zit u namelijk tussen de zes en negen uur in de behandelstoel. Vertrouwen in de specialist die de ingreep uitvoert is daarbij van groot belang. Wanneer u ontspannen de behandeling kunt ondergaan dan kan de arts de haartransplantatie ook efficiënt uitvoeren en zal de hele procedure vlot verlopen.